Mina nuvarande undulater

 


Hem Gratis budgie mail Mina tidigare undulater Mina nuvarande undulater Min nymf ET Skriv i min gästbok Feedback
Forum Om undulater Att få undulatungar Undulat fotografier Mina utmärkelser Läs i min gästbok Länkar

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

TotteTittiJag kom hem med en recessivbrokig mörkgrön undulat hane den 20 september 1997, efter att jag blivit förtjust i honom på en undulatutställning som jag hjälpte till på. Efter en vecka tog jag kontakt med en uppfödare och en vecka senare var jag hos honom och köpte en hona till hanen. Hon var en normalfärgad ljusgrön undulat tjej som var född 10 juni -97. Hon var lite tuffare och mer nyfiken än hanen, men otroligt lugn och snäll. Hon bet inte det minsta när man hanterade henne, det gjorde och gör däremot hanen. Jag blev mycket ledsen när hon plötsligt dog i januari 2004.

När jag kom hem med honan så blev hanen mycket glad. Han uppvaktade henne men som alla undulat honor så låtsades hon inte varken se eller höra honom. Men hon la märke till allt han gjorde trots allt. Hanen kvittrade lite annorlunda än vad mina tidigare undulater gjorde, hans sång är lite mjukare och så har han en del ljud för sig som jag aldrig hört förut. Kanske har han lärt sig det hos den förre ägaren ute i hans stora voljär.

Den recessivbrokiga varianten tilltalar mig då ingen fågel är den andra lik i sin teckning, att det dessutom är lite svårare att få fram bra recessivbrokiga fåglar är en utmaning. Det är inte så lätt att behålla storleken på dessa undulater.

Tidigare så visste jag inte mycket om såna här saker, men med hjälp av mer erfarna undulatuppfödare av recessivbrokiga så har jag förhoppningsvis lärt mig en del användbara tips. Det återstår att se om jag lyckas få fram några fina recessivbrokiga undulater i framtiden.

Jag gav det här paret en holk när honan var omkring ett år gammal och båda var i bra häckkondition. Hon var intresserad av holken men hanen visste inte riktigt vad man skulle göra och honan tappade till slut intresset. Jag köpte ytterligare ett par engelska undulater, ett par grågröna hanar, så att paret skulle höra lite kvitter från andra undulater, ingen lycka. Så småningom dog en av de grågröna hanarna, varför vet jag inte. Jag bytte par och prövade att sätta den ljusgröna honan med den kvarvarande grågröna hanen, och wow, dom var mycket mer kompatibla och jag satte upp en holk till dom under vintern 2000-01, när båda var i bästa häckkonditionen. Dom parade sig och hon la en kulle med ägg, ruvade äggen, men suck! inte en ENDA var fertil. Hon la en till kull, men inte EN enda var fertil i den kullen heller! Så av ett tjugotal ägg, från två kullar, fick dom inte en enda unge! Jag fick också en himmelsblå split recessivbrokig hona som jag satte tillsammans med den recessivbrokiga hanen jag hade. Dom verkade också mycket mer kompatibla, men det verkar som om dom behöver mer träning i hur man parar sig. ;-)

Nåväl, framtiden får utvisa om jag får några ungar från mina nuvarande undulater eller om jag skaffar mig fler. De andra uppfödarna jag haft kontakt med har fått en hel del ungar under säsongen 2000-01, så du ana att jag var lite frustrerad över mitt resultat! Tills i år (2004) har jag inte fått en enda unge från min nuvarande lilla flock med undulater.


Free Guestbook by Guestpage

Bravenet tools for webmasters

 


Hem Gratis budgie mail Mina tidigare undulater Mina nuvarande undulater Min nymf ET Skriv i min gästbok Feedback
Forum Om undulater Att få undulatungar Undulat fotografier Mina utmärkelser Läs i min gästbok Länkar

Copyright © 1998-2016 Susanna Rajala. All rights reserved.
Design, layout och underhåll av Golden Ring Design.
Innehållet på denna webbplats får ej mångfaldigas, kopieras, eller reproduseras elektroniskt
eller på annat sätt helt eller delvis, utan skriftligt tillstånd från Susanna Rajala.
Du får inte andvända några av mina bakgrunder (från min gästbok eller hemsidans
gamla version), grafik eller fotografier, jag har skapat/fotat dom speciellt för dessa sidor.